Seminarul de promovare a incluziunii sociale și a principiilor de egalitate de șanse din cadrul proiectului “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”

În ziua de vineri, 14 iunie 2019, între orele 10:00 – 13:00, în cadrul Școlii Gimnaziale “Smaranda Apostoleanu” Colonești, judetul Bacău a avut loc Seminarul organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Sediul Central ce a avut ca scop promovarea incluziunii sociale si a principiilor de egalitate de șanse din cadrul proiectului “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”, proiect cofinanţat în cadrul  Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară AP 6 “Educație și competențe”, Prioritatea de investiție (PI) 10i ”Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare”, apel de proiecte nr. 4, „Scoala pentru toti (cod proiect POCU – 74/6/18/107034).

Proiectul “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți” este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Sediul Central, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Bacău, UAT Comuna Corbasca, UAT Comuna Colonești și UAT Comuna Secuieni și are ca obiectiv general implementarea măsurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon școlar în trei școli supuse unui risc educațional ridicat din cele trei comune menționate din județul Bacău: Școala Gimnazială din Băcioiu, Școala Gimnazială Smaranda Apostoleanu din Colonești și Școala Gimnazială din Secuieni. Măsurile integrate implica 209 preșcolari și 632 școlari, 300 de părinți și 264 de cadre didactice, iar activitățile se derulează pe toată perioada implementării proiectului (data începerii proiectului: 20 aprilie 2018 – data finalizării proiectului: 19 aprilie 2021). Valoarea totală a proiectului este de 6.446.890,20 Ron, dintre care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.479.856,67 Ron.

Seminarul s-a desfasurat cu participarea activă a elevilor din cadrul școlii, a parintilor si a reprezentanților UAT-urilor.

In cadrul acestui seminar s-a pus accentul pe promovarea obiceiurilor culturale, importanța educației, depășirea prejudecăților, toleranța socială, responsabilitatea civică, precum și pe activitățile care vizează schimbarea comportamentelor influențate de normele sociale.

Reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roşie din România au subliniat, inca o data, in cadrul evenimentului, importanța reducerii și prevenirii abandonului școlar timpuriu și promovării accesului egal la învatamantul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învatare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la:

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. str. Str. Biserica Amzei nr.29, sector 1, Bucuresti Tel: +40 21 317 60 06, Fax: +40 21 312 84 52, E-mail: crr@crucearosie.ro, www.crucearosie.ro

Luiza Mihoci – Coordonator campanie inscriere elevi și incluziune socială, tel: 0744. 929. 101, e-mail: luiza.mihoci@crucearosie.ro.