Comunicat de presa
Conferinte de informare in comunele Colonesti, Corbasca si Secuieni

Crucea Roșie Română a organizat în perioda 16-18 octombrie 2019 trei conferințe de informare și conștientizare a egalității de șanșe în educație în comunele Colonești, Corbasca și Secuieni din județul Bacău. Conferințele au fost organizate de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Sediul Central cu ocazia promovării proiectului “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”, proiect cofinanţat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară AP 6 “Educație și competențe”, Prioritatea de investiție (PI) 10i ”Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare”, apel de proiecte nr. 4, „Scoala pentru toti (cod proiect POCU – 74/6/18/107034).

Proiectul “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți” este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Sediul Central, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Bacău, UAT Comuna Corbasca, UAT Comuna Colonești și UAT Comuna Secuieni și are ca obiectiv general implementarea măsurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon școlar în trei școli supuse unui risc educațional ridicat din cele trei comune menționate din județul Bacău: Școala Gimnazială din Băcioiu, Școala Gimnazială Smaranda Apostoleanu din Colonești și Școala Gimnazială din Secuieni. Măsurile integrate implica 209 preșcolari și 632 școlari, 300 de părinți și 264 de cadre didactice, iar activitățile se derulează pe toată perioada implementării proiectului (data începerii proiectului: 20 aprilie 2018 – data finalizării proiectului: 19 aprilie 2021). Valoarea totală a proiectului este de 6.446.890,20 Ron, dintre care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.479.856,67 Ron.

Pe parcursul conferințelor au fost oferite detalii referitoare la prezentarea beneficiilor proiectului la nivelul comunelor Colonești, Corbasca și Secuieni, prezentarea activitatilor pentru anul scolar 2019-2020, s-a facut o analiza comparativa privind situatia absenteismului si a abandonului scolar precum si o analiza privind situatia grupului tinta si atingerea indicatorilor proiectului.

Expertii din echipa de implementare au prezentat pe rand subiectele implicarii lor in proiect si au dezbatut subiectele legate de relatia cu elevii si parintii din grupul tinta, directiile proiectului si beneficiile copiilor inscrisi in proiect. De asemenea s-au discutat activitatile specifice de educatie pentru sanatate pentru anul scolar 2019-2020, importanta educatiei nonformale precum si principiile comunicarii si egalitatii de sanse.

Reprezentantul Societății Naționale de Cruce Roşie din România, organizație cu prestigiu şi cu experienţă în implementarea activităților și programelor cu scop social şi umanitar a subliniat importanța reducerii și prevenirii abandonului școlar timpuriu și promovării accesului egal la învatamantul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învatare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educatie și formare. De asemenea, aprecierile reprezentanţilor partenerilor au confirmat faptul că prin acest proiect se pun în aplicare mecanisme eficiente și inovatoare de dezvoltare și implementare a unor măsuri integrate în domeniul educației, cu scopul final de a crește participarea școlară a copiilor și de a preveni/reduce părăsirea timpurie a școlii.

Pentru informații suplimentare va rugăm să ne contactați la:

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. str. Str. Biserica Amzei nr.29, sector 1, Bucuresti Tel: +40 21 317 60 06, Fax: +40 21 312 84 52, E-mail: crr@crucearosie.ro, www.crucearosie.ro

Iulia Capusan – Coordonator campanie inscriere elevi și incluziune socială, tel: 0748.238.017, e-mail: iulia.capusan@crucearosie.ro